Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mensen van de weg: een heuse cursus van Lazarus

1 april 2016 · Leestijd 3 min

Iedereen is op zoek. Hoe ga ik om met stress? Met wie verbind ik me? Hoe wordt mijn omgeving mooier? Iedereen gaat hier op z’n eigen manier mee om.

Veel mensen vinden inspiratie in Jezus’ levensweg. In Mensen van de weg onderzoek je in tien avonden hoe hij leefde en welke keuzes hij maakte. Wat dreef hem? Hoe maakte hij verschil?

Mensen van de weg is niet discussiëren over ideeën: niemand weet het beter of slechter. Je onderzoekt samen met een groepje een belangrijke levensweg en probeert daarvan te leren.

Ben je benieuwd of Jezus’ leven ook jou kan inspireren en hoe je met hem mee kunt wandelen? Als je dat weleens overweegt, is Mensen van de weg echt iets voor jou.

Veel gestelde vragen

‘Mensen van de weg’, wat moet ik me daarbij voorstellen?
Mensen van de weg is een gezamenlijke zoektocht naar Jezus’ levensweg. Tien avonden lang eet je of maak je een wandeling, en intussen graaf je in de oude verhalen. Je onderzoekt wat Jezus dreef en dan komt vanzelf de vraag op of zijn weg begaanbaar is voor jou.

Nóg een cursus over het geloof? Wat is er zo nieuw aan ‘Mensen van de weg’?
Mensen van de weg is geen cursus over het geloof. Je leert er niet zozeer ideeën, er worden geen dogma’s overgedragen, maar het is een gezamenlijke zoektocht naar een levensweg. Dat is wat anders. Niemand zendt en heeft de ‘beste’ mening: iedereen doet gelijkwaardig mee. Het gaat er uiteindelijk om hoe jij je verhoudt tot Jezus’ levensweg.

Een cursus, dat klinkt wel erg jaren 90 toch?
Klopt. We geven ‘m dan ook voor een betere. Het gaat concreet om tien bijeenkomsten van een groep mensen die samen Jezus’ levensweg nagaan. Het gaat daarbij om de diepste vragen die je als mens kunt stellen.

Wil ‘Mensen van de weg’ niet gewoon bekeren? Dat is toch drammerig?
Mensen van de weg opent mogelijkheden. Veel mensen, waaronder gelovigen, hebben nooit echt Jezus’ weg onderzocht: in theorie al niet, laat staan in de praktijk. Je kunt pas kiezen als je de verschillende opties echt op je hebt laten inwerken. Mensen van de weg maakt vrijer om te kiezen wat je met Jezus doet en welke weg je in het leven gaat.

Wil je Mensen van de weg bestellen? Dat kan hier! Voor een pakket met zes werkboeken en een handleiding met kaartenset betaal je € 29,95. Werkboeken zijn ook los na te bestellen.

Geschreven voor Lazarus door

Reinier Sonneveld

Lazarus Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de laatste blogs en artikelen van Lazarus Magazine

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.