Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing om in contact te blijven met je ziel, met je geweten…

15 april 2018 · Leestijd 2 min

De preek van deze week is een liedje van Géonne. Ze zingt het zelfgeschreven liedje Cotton Grief, een liedje dat haar eraan herinnert om in contact te blijven met haar ziel, haar geweten… 

Géonne: ‘Dit lied is geïnspireerd op oude slave-songs uit de tijd van de slavernij in Amerika. Door te zingen, hielden mensen contact met hun ziel, dat was hetgene dat niemand kon afpakken. Ook zongen ze samen, unisono. De beginmelodie herken je daarom wellicht.
De tekst gaat over het onrecht in de kledingindustrie die nog steeds veel moderne slavernij kent. In het midden noem ik Gandhi, omdat veel van die kledingbedrijven in India zijn gevestigd. Als ik het zing, herinner ik mijzelf eraan waarom ik Fairtrade kleding probeer te kopen. Ik zing het om in contact te blijven met mijn ziel, mijn geweten.’

Wil je ook eerlijker winkelen? De site/app van Eerlijk Winkelen helpt je erbij!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Géonne Hartman

Misschien ook wat voor jou

Lazarus Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de laatste blogs en artikelen van Lazarus Magazine

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.